Villit vihannekset ja suunnitelmat

Vanha lähde

On tosi kivaa, että voidaan käydä farmilla myös viikolla. Tiistaina käytiin farmilla, koska Urpå oli saanut kutsun johonkin ojanperkuu-kokoukseen. Sadetta riitti eikä pelloille päästy. Onneksi oltiin saatu perunat jo lauantaina peltoon. Käyskenneltiin sitten pitkin tiluksia. Vanha lähde näyttää edelleen toivottomalta. Pitäisi jossain vaiheessa ottaa lähde ja vanha kellari työn alle.

Kellariin on tippunut sisäpuolelle kiviä katosta. Pitäisi jotenkin purkaa ja koota uudestaan tai ainakin tukea katon kivet jollain tavalla. Käytetään kyllä kellaria nykyisinkin jääkaapin jatkeena, mutta on vähän riskialtista mennä sinne sisälle. Sopivan viileä se on ollut helteilläkin.

Teetä ja sateen ropinaa

Juotiin vaunussa ja etuteltassa vähän lämmintä juomaa ja taas jatkettiin ulkoilua sateessa. Kotiin kerättiin tuliaisiksi poimulehteä, maitohorsmaa, nokkosta ja parin teekupillisen annos mustaherukan, vadelman ja mesiangervon lehtiä.

Kotona syötiin iltapalaksi leipää poimulehtien kanssa. Muut laitoin pussukoissaan jääkaappiin odottamaan. Seuraavana päivänä valmistin nokkosista gluteenittomia, maidottomia nokkoslettuja ja maitohorsma pääsi voin seuralaiseksi villiparsana.

  
NOKKOSLETUT

5 dl kauramaitoa (osa voi olla vettäkin)
2 ankanmunaa
2,5 dl tattarijauhoja
3 rkl öljyä
ripaus suolaa ja sokeria
Kunnon kourallinen nokkosia (vaihtoehtoisesti voit käyttää kuivattua nokkosta n.1-2 rkl)

Nokkoset ryöppäsin ja kaadoin siivilän läpi vedet pois. Hienonsin lehtimuhjun veitsellä ja lisäsin lettutaikinaan.

Sataa, sataa, sataa.

Ja kun myöhään illalla tehtiin lähtöä kotiin, alkoikin aurinko paistaa!

Vastaa