Rapeat vegaaniset gluteenittomat vohvelit ( munaton, maidoton, gluteeniton)

Melko harvoin meillä tehdään vohveleita, mutta nyt ei kaapista löytynyt oikein mitään syötävää ja olin kipeän lapsen kanssa kotona. Leipää en jaksanut leipoa enkä jaksanut lettujen käryä ja kääntöprosessia, joten menin taas helpoimman kautta ja tein kotivarasta vohvelitaikinan tehokkaalla blenderillä. Kaadan taikinaa lasikannusta suoraan vohvelirautaan. Pinnoitettu vohvelirauta ei tarvitse rasvausta, vaan taikinassa oleva öljy riittää.

Rapeat ton-ton-ton vohvelit
(munaton, maidoton, gluteeniton)

6 dl vettä
0,5 dl (puhdas)kaurahiutaleita
1,5 dl Semperin Finmix-jauhoseosta (tai vaihtoehtoisesti 0,5dl perunajauhoja ja 1 dl riisijauhoja)
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl maissijauhoa (ei maissitärkkelystä)
n. 1 dl tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä

Laita ainekset blenderiin ja sekoita. Taikinan pitäisi olla hieman paksumpaa kuin lettutaikina. Käyttämistäsi jauhoista riippuen voit joutua lisäämään hieman vettä tai jauhoja. Tästä taikinamäärästä tulee meidän vohveliraudalla tasan 8 vohvelia.

Vohvelit kannattaa syödä heti. Höyrystyessään ne menettävät rapeutensa.

Munattomat, maidottomat ja gluteenittomat vohvelit

Munattomat, maidottomat ja gluteenittomat vohvelit

Tuplat

Tällä laitteella tekee tuplat samantien 🙂

Koemaistajalla mustikkahilloa ja vegaanista kermavaahtoa

Koemaistajalla mustikkahilloa ja vegaanista kermavaahtoa

Vastaa