Puuhommia farmilla

Viime viikonloppu meni taas farmilla puuhommissa.
Lainasimme lähellä asuvalta mieheltä vanhan traktorin perään tulevan klapikoneen, jolla teimme polttopuita suoraan kuorma-auton lavalle. Kaivinkone tuotiin samaisella kuorma-autolla tulevan viikonlopun tieprojektia varten. Koneelle tulikin käyttöä puiden siirrossa ja saunamökin pohjan kaivamisessa.

Tila on ollut niin kauan käyttämättä, että puita kasvaa jopa entisen päärakennuksen sisällä. Päärakennuksen paikalle rakennetaan jossain vaiheessa uusi päärakennus. Paikka on todella upea. Suora näkymä järvelle päin ja toisella puolella kalliota.

Kävin mittailemassa pientä umpeen kasvanutta (tuetonta) peltoplänttiä, johon ajattelin istuttaa tyrniä enemmänkin. Se oli n. 21 m X 16 m. Olen sieltä kaatanut puita edelliskesänä ja taitaa tulla vielä pajutalkoot ennen istuttamista.

Mietin, pitäisikö maa kääntää vai jättää kääntämättä?

Lapsille on tullut jo tavaksi mennä kalliolle kaakaokuppien kanssa katsomaan auringonlaskua.

Mun hommaa farmilla on muonituksen, suunnittelun ja yleisen järjestyksen pidon lisäksi pienkoneiden huolto. Valitettavasti.
Moottorisahojen ketjut tuli viilattua ja yhteen jouduin vaihtamaan teräketjunkin. Kyllä äiti hoitaa!

Hemmetti! Ketju meni väärin päin. Eikun kääntämään.

Minä en tyttöjen kanssa vielä jäänyt yöksi asuntovaunuun, mutta miehet jäivät, vaikka oli luvattu yöksi pakkasta -11 astetta. Sen verran varauduin kuitenkin, että laitoin lämmikkeeksi vilttejä mukaan reilusti ja ukaasin siirtyä vaikka kuorma-autoon yöksi, jos tulee liian kylmä. Pieni sähköpatteri piti kyllä vaunun suhteellisen lämpimänä.

Viime kerralla ruuat oli kylmälaukussa päiväreissumme ajan, mutta nyt piti puunata aurinkosähköllä toimiva jääkaappi. Ihan vain siksi, ettei maidot ja muut mene jäähän yön aikana. Pesuun käytin etikkapohjaista Lilly’s eco clean -ainetta. Sillä lähti hyvin pienet pintahomeet pois. Maidot pysyi hyvänä yön ajan.

Lähdimme tyttöjen kanssa yöksi kotiin pajunkissojen kanssa ja ehdimme vielä osallistumaan Earth hour:iin. Söimme iltapalan kynttilän valossa.

3 thoughts on “Puuhommia farmilla

  1. Mä jättäisin kääntämättä. Lampaita (tai niitä vuohia 😉 ) laiduntamaan siihen niin saa pajukko kyytiä!

    Kivan kuuloinen päivä teillä. Ja odotan innolla päärakennuksen rakennusprojekti juttuja 🙂

  2. Kai se on vähän omatunto kysymyskin tarviiko siellä jokapäivä käydä… jossain tukiehdoissa muistaakseni joskus luki että päivittäin käytävä katsomassa, mutta se taisi poistua se vaade (?) . Enkä yhtään muista mistä tuesta oli kyse…
    Ehkä itseä pelottaisi että karkaavat tai jäävät jumiin aitaan.

Vastaa