Kanoista on muutakin iloa kuin munat ja liha

Otimme pajunoksia farmilta, jotta tytöt pääsevät virpomaan. Meillä päin virvotaan palmusunnuntaina. Viime vuonna päätin, että enää emme osta (sikakalliita) höyheniä, vaan hyödynnämme omien teuraaksi menneiden kanojen sulat.

Olen kyninyt parhaimman näköisiä sulkia ja muuten olen kanat ja kukot nylkenyt. Plymouth rockeilla (varmaan sekuleita) oli todella kivat raidalliset sulat. Alhon kanoista ja kukoista tuli oransseja ja vaaleita sävyjä. Kukoilta myös musta-sinisiä.

Kaikki muu askartelumateriaali löytyi minun vanhoista tarvikelaatikoista. Mitään uutta ei onneksi tarvinnut ostaa. Trullivarusteetkin löytyi minun kaapista: pari värikästä mekkoa tyttöjen päälle. Mustaa maatuska-huivi on oikeasti käytössä jatkuvasti. Tykkään tosi paljon. Sillä saa vähän väriä muuten niin mustaan vaatetukseeni.
Väriä naamaan saimme luonnonkosmetiikka huulipunastani (se ainoa…), jota välillä itsekin käytän poskipunana. Pisamat tein luonnonkosmetiikka ripsarilla topsipuikon avulla. Hyvältä näytti.
Minimalistisella meikkimäärälläkin pärjää hyvin ja tuotteet ovat monikäyttöisiä. Lisäksi plussaa oli, että nämä luonnonkosmetiikka meikit peseytyivät lasten atooppiselta iholta helposti pois.

Askartelin aikani kuluksi myös pienen monikäyttöisen (melko minimalistisen) kranssin, johon voi vaihtaa koristeita. Nyt pääsiäiseksi laitoin pajunkissoja ja sulkia.

2 thoughts on “Kanoista on muutakin iloa kuin munat ja liha

  1. Me ollaan myös tehty joskus omien kanojen höyhenistä vitsat. Nyt kyllä ostin tarvikkeet, kun oli jotenkin muka kiire. Meillä neidillä oli myös luonnonkosmetiikka meikkikynällä tehdyt kissan viikset ja vähän poskipunaa. Viimeisessä paikassa huomasin, että meikit olivat kuluneet melkein kokonaan pois 😀

Vastaa