Illalla käytiin harventamassa raparperiä ja tehtiin iltapalaksi raparperikaurapaistosta. Syötiin se maidottoman Oatlyn vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.
Raparperikaurapaistos
Nippu raparperia (noin 1 litra)
fariinisokeria
Ceylonin kanelia
Raparperit kuoritaan ja leikataan pieniksi paloiksi. Laita palat voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle vähän fariinisokeria ja Ceylonin kanelia.
Päälle:
5dl kaurahiutaleita
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl pehmeää voita tai maidotonta margariinia
Sekoita keskenään kaurahiutaleet, rasva ja sokeri ja levitä raparperien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Varo, ettei kaurahiutaleet kärähdä.
Nautitaan lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Mäkin tein just raparperikaurapaistosta, puuttuvan fariinisokerin korvasin siirapilla. Mulla tosin ne kaurahiutaleet kärähti! 😀
Tällä kertaa osasin olla varovainen eikä paistos kärvähtänyt, mutta niinkin on käynyt, että paistos on tullut uunista ulos kaurahiutaleet hiiltyneinä 😀
Tää menee resepti menee kokeiluun :)!