Mesimahojen ruokintaa ja pohjien vaihtoa

Ruokintaa ja villirakennetta

Viime viikkoina on ollut kiireitä.
Mehiläishommat työllistävät taas ja jatkokurssillakin olen ehtinyt piipahtaa. Aikaisemmin keväällä kävin tekemässä punkintorjunnan oksaalihapolla. Nyt olen kierrellyt pesillä katsomassa ruokavaroja ja vaihtamassa mehiläispesien pohjia puhtaisiin.

Osalle pesistä annan lisäruokaa sokeriliemenä ylösalaisin käännetyn ämpärin kanssa ja osalle sokeritaikinana. Kaikkina keväinä ei ole tarvinnut ruokkia. Tänä vuonna minulla on melko paljon ruokintaa tarvitsevia pesiä.

Koivuista olemme valuttaneet mahlaa mehumaijan letkun kanssa. Joistain koivuista valutettu mahla maistuu todella makealta ja toisista taas vähemmän makealta. Maaperä ja koivun ikä luultavasti vaikuttaa asiaan

Erilaisia kylvöjä olemme tehneet ja jääkaapin unohtuneista jäänteistä olemme laittaneet kasvamaan uutta syömistä.

Varsiselleri
Fenkoli

4 thoughts on “Mesimahojen ruokintaa ja pohjien vaihtoa

  1. Mekin ollaan laitettu ikkunalaudalle kaupan kasviksia. Fenkolia ei ollakaan vielä kokeiltu.

    Kyllä meillekin vielä joskus muuttaa mehiläisiä. Taaskaan ei kumminkaan talvella muka keritty tekemään pesää niille valmiiksi ja nyt painaa jo kevätkiireet päälle. Joskus vielä, mikäs kiire tässä olisikaan 😛

  2. Meillä oli porkkanaakin kasvattamassa naatteja ikkunalaudalla, mutta olin itse viikon poissa kuvioista ja kastelu ei ollut oikein toiminut…. Porkkanat meni kompostiin.

    Mehiläisten mukana tulee pesä, jos ne ostaa 😉 Ei niille siis tarvitse pesää rakentaa ellei halua siirtää niitä pikkuhiljaa esim. ylälistapesään.

Vastaa