kesä oli….ja meni

Kesä on mehiläishoitajille todella työntäyteistä aikaa. Meillä se on ollut sitä senkin takia, että ollaan lisätty pesämäärää todella rankasti ja samalla rakennettu hirsimökkiä farmille ja elintarvikehuoneistoa sekä uutta ankkalaa kotiin. Lisäksi vielä peltohommat ja perhe….

Nyt on hunajaa jo alettu ottaa pesistä ja osa pesistä on jo ruokinnalla. Perunaa nostetaan ja marjoja poimitaan kovaa vauhtia. Hirsimökkikin on aika hyvällä mallilla. Linkoomosta puuttuu vieläkin ikkunat. Katto ja seinät on maalattu ja kalusteita laiteltu. Soitin eilen terveystarkastajallekin elintarvikehuoneiston vaatimuksista. Eipä mitään kummallisuuksia tullut eteen, kun ei ole työntekijöitä, niin saan käyttää kotia pukutilana ja vessana.
Siivouskomerovaatimusta hän lähinnä naureskeli ja sanoi, että sellainen voi olla vaikka linkoomon ulkopuolella jossain ja kertoi, että siivousrättejen kuivauksessa on ollut komeroissa vähän ongelmia. Tietysti, kun umpinaiseen kaappiin jätetään märkiä rättejä. Tuleehan niistä ongelmia.


Ai niin. Ostin ”uuden” traktorin. Vanhan Fergusonin. Perunannosto menee paremmin  tuon kanssa kuin Valmetilla.


Järvikalaa ollaan savustettu ja syöty. Kuvassa savuruutana.

70 raparperiä päätyi peltoon alku kesästä.

Elämä <3

2 thoughts on “kesä oli….ja meni

Vastaa