Tuli käytyä kanikurssilla

Olin viime viikonloppuna Kaniininkasvattajat ry:n järjestämällä tuotantokanikurssilla. Kurssi oli todella hyvä ja tuli tarpeeseen. Halusin tietää, pystykö teurastamaan kanin itse ja sen, miltä liha maistuu ja maistuuko se lapsillekin?

Alku viikko syötiinkin töissä eväänä kania. Kani maistui miedolta eikä yhtään riistalta. Suutuntuma oli, kuten joku kurssilla sanoikin, jotain possun ja broilerin välimaastossa.

Valmistin kanin uunissa hitaasti hauduttaen. Valmiina lihat lähtivät helposti luista irti. Lihaa oli yllättävän paljon, vaikka kani näytti mielestäni hoikalta.

Osasta lihoista tein kania kardemumma-kanelikastikkeessa (maidoton ja gluteeniton) ja osan jätin pitsan päälle laitettavaksi ja salaatin kanssa syötäväksi.

Kani oli lastenkin mieleen eikä allergisille tullut kanista mitään oireita. Vielä ei kuitenkaan ole meille kaneja tulossa…. Ehkä keväämmällä 🙂

Lauantaina luultavasti testaan kanipitsaa.

Oletko sinä syönyt kasvatettua kania? Millaisia ajatuksia kanin kasvattaminen ruuaksi herättää sinussa?

Vastaa