Helppo DIY piparminttu-suklaa huulirasva

Olemme siirtyneet suurimmaksi osaksi luomuun ja luonnollisempiin vaihtoehtoihin ruuassa, siivousaineissa ja kosmetiikassa. Entinen kosmetiikan suurkuluttaja tulee nykyään toimeen luonnonkosmetiikalla; yhdellä ripsivärillä, puuterilla, luomivärillä ja huulipunalla. Näitäkin käytän harvoin.
Täysin turhat ja todella myrkylliset kynsilakat ja hiusvärit olen jättänyt edelliseen elämääni.

Edellä mainittujen meikkien lisäksi kaapista löytyy päivittäiseen käyttöön luomuna huulivoide, ruusuvesi ja deodorantti. Huulivoide on loppumassa, joten ajattelin tehdä uuden erän piparminttusuklaa- huulirasvaa. Itsetehty huulirasva on siitä kivaa, että tietää tarkalleen, mitä se sisältää. Voi valita luomuna kaikki mahdolliset raaka-aineet, jos niin haluaa.

Mehiläishoitajana minulla on omaa mehiläisvahaa, joten käytän sitä. Jos haluat itse valmistaa huulirasvaa, mehiläisvahaa löydät netistä kosmetiikan valmistusaineita myyviltä sivuilta sekä mehiläishoitajilta ja mehiläistarvikkeita myyviltä sivuilta. Kosmetiikkaan tarkoitettu mehiläisvaha myydään usein linssin näköisinä rakeina.

Tällä nopealla reseptillä on helppo aloittaa:

1 rkl oliiviöljyä
1 rkl mehiläisvahaa
1 rkl kookosöljyä
1 rkl sheaa
1 pala tummaa luomusuklaata
n. 5-7 tippaa piparminttuöljyä

Nämä kaikki laitetaan sulaamaan vesihauteeseen pieneen kippoon; piparminttuöljy lisätään vasta sulaan liemeen. Tästä erästä tuli 3 purkkia huulirasvaa. Jähmettyy huoneenlämmössä, mutta jos haluaa jähmettää nopeasti, voi purkit laittaa jääkaappiin. 

Jos jokin menee pieleen, erän voi sulattaa uusiksi ja lisätä jotain, mitä se tuntuu tarvitsevan -mehiläisvahaa, jos tuli liian löysää
-oliiviöljyä, jos liian kovaa

Mukavia askarteluhetkiä!

Vastaa