Allergioiden takia meillä käytetään melko paljon kaurajuomaa ruuanlaitossa mm. makaronilaatikossa, kastikkeissa, letuissa ja smoothieissa.
Kauramaito maksaa melko paljon ja olenkin säästellyt ensin sitä lisäämällä ruokiin vain osan kauramaitoa ja lopun vettä. Siitä sitten jatkoin siihen, että aloin tehdä pikakauramaitoa luomukaurahiutaleista ja vedestä.
Jos haluaa tehdä juotavaksi pikakaurajuomaa, lisäisin tähän vielä hieman hunajaa ja ripauksen suolaa.
Tämä pikaversio käy mainiosti ruuanlaittoon eikä tuo ruokaan ylimääräistä makeutta.
1 litra vettä
2 dl luomukaurahiutaleita
Aineet sekoitetaan tehokkaan blenderin kanssa sekaisin. Minulla on Wilfan 1200W blenderi, jossa on smoothie- ohjelma, jota käytän tämän kaurajuoman tekemiseen. (Uudemman Wilfan saa jo 1400W moottorilla, mutta pyörittelen tätä niin kauan kuin moottori kestää.)
Pikakaurajuoma on heti valmista ruuanlaittoon käytettäväksi.
Tänään tein kaurajuomasta maidotonta, gluteenitonta, naudatonta jne… jauhelihakastiketta.
Jäljelle jääneen kaurajuoman käytin smoothien tekoon.
Tehokas blenderi saa tyrnin siemenetkin pienennettyä.
Tyrni-mango Smoothie
– kaurajuomaa 0,4 dl (jos ei jäänyt niin paljon, voit lisätä vettä)
– kaurahiutaleita 1 dl
– puolikas luomubanaani
– kourallinen mangokuutioita (pakastettuja tai tuoreita)
– kourallinen tyrnejä