Talvi on sitä aikaa, kun pöpöjä pyörii kouluissa ja päiväkodeissa. Me saimme seuralaiseksemme vatsataudin. Tauti alkoi pienimmällä tytöllä ja pienen välitauon jälkeen jatkui toisella tytöllä ja minäkin sain osani. Meillä ei ole mikroa käytettävissä, joten tautisenakin piti lapsille ruokaa kehittää ihan itse. Kauppaan en ollut yli viikkoon raahautunut, joten jotain kivaa piti löytää pakastimesta ja kaapeista. Meillä on melko laaja kotivara, johon kuuluu kuiva-aineita (jauhoja, sokeria, hunajaa, suolaa, kuivahiivaa, leivinjauhetta, ruokasoodaa, etikkaa, riisiä, kahvia, puurohiutaleita, siemeniä, kuivattuja villiyrttejä ja sieniä jne.), säilykkeitä (tomaatti, hernekeitto, kookosmaitoa jne), huoneen lämmössä säilyvää kauramaitoa ja pakastimessa lihaa, marjoja, sieniä jne. Lisäksi jatkuvasti tulee ankoilta ja kanoilta munia, joita todellisessa hätätapauksessa voisi syödä pelkästään. Kotivaraa pidämme laajana, koska meillä on monta allergista perheessä ja heille täytyy turvata oman turvallisen ruuan saanti, mitä tahansa tapahtuukin.
Tällä kertaa paistoin puuhellalla nuorimmalle tytölle nakkipataa. Aikaa ei tähän pikaruokaan mene sen enempäää kuin mikroaaltouunissa. Noin 5 minuuttia meni, kun ottaa huomioon nakkien pilkkomisen ja muut esivalmistelut. Pidän puuhellalla aina vesikattilaa, josta kippaan lämmintä vettä pannulle, jos näyttää, että ruoka tarttuu kiinni. Lämpöä säädän jalalla ilmaräppänää liikuttamalla ja tietysti puumäärällä.
Tulossa vielä erillinen juttu kotivarasta.